2007. szeptember 6., csütörtök

Hogy látom én NA, ELMONDOM. (Hogyan készül a jó webdesign?)

Először is jó ha kéznél van egy nagyon jó designer vagy grafikus, akit nem csak úgy elneveztek grafikusnak hanem, megfelelő művészi tehetsége is van, és persze az sem árt ha a kis zsebecskéjében ott lapul a művészeti bizonyítvány. Ez lehet iparművészeti, képzőművészeti bizonyítvány is.

Ezután hozzá adhatjuk a grafikushoz a megfelelő számítógépet. Nem lenne rossz, ha a Word-dokumentum megnyitásakor, nem fagyna le a technika csodája, mert akkor nagyobb esélyünk van rá, hogy talán elindul rajta a rajzprogramunk is. Aminek a kedves designer örülne a legjobban.

Lassan neki is állhatunk a tökéletes webdesignnak. Felkészült grafikusunk átnézi a cégről kapott anyagokat. Ami általában annyit tesz ki, hogy megvilágosodik grafikusunkban, az a tény, hogy ismét nincs semmi a kezében, és az égvilágon semmit nem tud a cégről.
Bátor grafikusunk nem hátrál meg, mivel sokszor szembesül evvel a problémával.

Neki gyürkőzik és a világháló segítségével egy gyors talpaló, tanfolyamon vesz részt, az éppen aktuális cég foglalkozásáról.
Ez azért fontos, mert a grafikus ki szeretné kerülni a megrendelőt, mivel a megrendelőben csak annyi fogalmazódik meg ,hogy szép új weboldalt szeretne, de sajnos hogy-hogy nézzen ki a design vagy mi legyen a tartalmi részében azt sajnos nem szokták tudni.
Szóval mikor felkészültünk aktuális cégünkből, és valami csoda folytán kompromisszumokat tudtunk kötni a megrendelővel, elkezdhetjük a művet.

Ami száz százalékos oda figyelést kíván. Mindent figyelembe véve a grafikus verejtékes munkával nagy nehezen befejezi a műalkotást.
Ezután, remegő kézzel átadja a megrendelőnek a terveket, leellenőrzés keppen. Ilyenkor a megrendelő csillogó szemmel rá néz a grafikusra, és már a grafikus tudja, hogy a megrendelő egy isteni sugallat által kapott ihletet, és csak úgy áradnak ki belőle a megvalósíthatatlan ötletek. De mivel grafikusunk minden erején azon volt, hogy egy csodás tervet alkosson, így megrendelőnk nem tudott mibe belekötni, és elfogadta a tervet.

Egy jó grafikus design készítésekor persze figyelembe veszi programozó kollegáit is.
A jó design nem csak szép, hanem kitűnő képesen van felépítve, vagyis programozó barát.

Nincsenek megjegyzések: